­

szöveguj

MÁS - KÉP AZ OKTATÁSRÓL  

Az egyesület adószáma: 18078130-1-42

Oldalunk átalakítás alatt áll. A tartalmak folyamatosan kerülnek feltöltésre! Szíves elnézésüket kérjük!

A KÖSZOE Fejér megyei vezetősége a Fejér megyei óvodavezetők részére szakmai tanácskozást szervezett a 2021/22-es tanév indulása kapcsán.

A rendezvénynek 2021. szeptember 08-án szerdán a Perkátai Győry kastély adott helyszínt, az esemény 13 órakor kezdődött.

Az egyik előadó Farkasné Szűrös Ágnes a Fejér megyei KÖSZOE vezetőségi tagja gyógypedagógiai csoport vezetője „Utak, nehézségek, eredmények” címmel, az utazó gyógypedagógusok és az utazó konduktori hálózat 2021-2022-es tanév folyamán felmerülő feladatairól tartott előadást. Az előadás prezentációja megtekinthető ITT.

A rendezvény másik előadója Kundakker Ferencné megyei elnök volt, aki az aktuális jogszabályi változásokról, valamint az óvodavezetők által felvetett problémák jogszabályi hátteréről beszélt.

Az óvodavezetők által felvetett, s az Oktatási Hivatal felé közvetített kérdések a következők voltak:

  • Az óvodák szakember hiánya orvosolható e pedagógiai-és családsegítő munkatárs, esetleg kisgyermekgondozó-nevelő munkatársak alkalmazásával?
  • A külföldi állampolgárok óvodáskorú gyermeke, aki felvételt nyert óvodába, az étkezését vagy óvodai ellátását nem veheti ingyen igénybe? Fizetnie kell az étkezését vagy egyéb ellátást?

A jogszabályok tisztázása érdekében elnök asszony az Oktatási Hivatalhoz fordult, a megjelölt témában dr. Kovácsné Bodó Gabriella Osztályvezető Asszony segített a megyei egyesületnek.

Az előadáshoz készített OH prezentáció megtekinthető ITT.

A jogszabályokról szóló OH válaszlevél megtekinthető ITT.

Az esemény sikeresen zárult, a résztvevők elégedettek voltak a kapott információkkal.

A rendezvényhez gratulált az Oktatási Hivatal elnöke is:

„Tisztelt Elnök Asszony!

Nagyon komoly, hasznos az a munka, amit Ön Fejér megyében végez a pedagógusok tájékoztatásában. Munkájához ezúton és ismét gratulálok. Örülök, hogy osztályvezető asszony sikerrel támogathatta a munkájukat.

Üdvözlettel:

Brassói Sándor mb. elnök"

DSC 2150 1

DSC 2151

DSC 2152

DSC 2156

DSC 2157

DSC 2158

 

 

 

­