­

szöveguj

MÁS - KÉP AZ OKTATÁSRÓL  

Az egyesület adószáma: 18078130-1-42

Oldalunk átalakítás alatt áll. A tartalmak folyamatosan kerülnek feltöltésre! Szíves elnézésüket kérjük!

Tizennégy civil szervezet javaslattal fordult a kormányhoz a gyermekek egészséges lelki fejlődésének védelmét szolgáló jelrendszer továbbfejlesztése érdekében

 Kedves Kolléga!

Tizennégy civil szervezet, köztük a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) javaslatcsomagot állított össze, amelynek célja a gyermekek érdekeinek és a szülői jogoknak az érzékenyítés területén történő normatív szintű szabályozása.

A javaslatot aláíró szervezetek egyetértenek abban, hogy a gyermekek védelméről, a gyermekek érdekeinek biztosításáról csak indulatoktól mentesen, megfontoltan lehet dönteni. Ezért a gyermekek szexuális érzékenyítésével kapcsolatosan egyre elmérgesedő vitát civil kezdeményezéssel szeretnék szakmai irányba terelni, amely elismeri az érzékenyítéshez való jogot, elismeri a szülői jogokat, valamint a legfontosabbat, a gyermek egészséges testi- lelki-, szellemi fejlődéshez való jogát.

A javaslat alapkoncepciója, hogy a szülő mindenképpen kapjon kellő tájékoztatást mind az intézményekben zajló érzékenyítő programokról, mind pedig az egyes célzottan érzékenyítő könyvekről, kiadványokról, műsorokról, más tartalmakról.

A javaslat elérhető a noe.hu oldalon.

2020.10.16.

További információ: Lódi Viktória, NOE sajtó, +36 70 318 0207, lodi.viktoria@noe.hu 

Az 1987-ben alakult Egyesület jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel és mintegy 13.500 tagcsaláddal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseink száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl – melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll – ellátja a családok érdekvédelmét és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

­